NATUURSTEEN - RESTAURATIE:

GRAFMONUMENTEN

grafmonumenten begraafplaats

grafsteen grafmonument

grafzerk grafmonument begraafplaats

grafmonumenten

grafmonumenten

grafmonumenten

grafmonumenten

grafmonumenten restauratie

restauratie grafsteen

restauratie grafsteen

grafsteen restauratie

 

 

Ieder grafmonument is uniek en persoonsgebonden, het is een plaats waar de nabestaanden hun dierbaren herinneren.

Vele jaren ervaring zijn er opgedaan om dergelijke monumenten te vervaardigen naar de wens van de nabestaanden, en op een juiste wijze de steen op het graf te plaatsen.

Ook grafmonumenten hebben onderhoud nodig, de steen kan losraken, verzakken of de tekst is slecht leesbaar, dit is vaak eenvoudig te herstellen. Hardstenen en marmeren grafmonumenten gaan in de regel verweren, losraken en scheuren, en monument krijgt een vervallen uitstraling.
Door een monument weer te reinigen op te hogen en te herstellen (opschuren) krijgt deze weer een respectabele uitstraling en kan er weer vele jaren tegenaan.

AMBIANCE heeft de kennis en middelen in huis om zelfs grote zware grafzerken weer een tweede leven te geven, ook wanneer het gaat over grafkelders. Losgeraakte vloertjes op een graf kunnen vervangen worden door een dichte plaat met of zonder plantuitsparing.

Monumentale grafzerken die volledig gescheurd zijn kunnen behouden blijven door er een stevige bewapende plaat onder te brengen. Breuken kunnen met r.v.s. doken en de juiste lijmmiddelen en restauratiemortels weer perfect hersteld worden.

Voor vragen over de restauratie en over de referenties van de vele herstelde monumenten kunt u contact met ons opnemen.