ANTIEKE SCHOUWEN:

HAARDENBOUW

 

Haardenbouw
Antieke schouwen haardenbouw

Haardenbouw

Haardenbouw

Haardenbouw

Haardenbouw

Haardenbouw

Haardenbouw

Haardenbouw

Haardenbouw

Haardenbouw

Haardenbouw

Haardenbouw

Haardenbouw

 

 

 

Een werkende open haard is een antieke schouw is een specialiteit die vraagt om vakkennis.
De haard moet goed werken en veilig zijn aangelegd volgens de voorgeschreven norm, ervaring en kennis zijn noodzakelijk.
Tevens moet de antieke haard goed aansluiten op haard en schoorsteen, de verhoudingen moeten kloppen en de schouw mag de authentieke uitstraling niet verliezen.

De bestaande schoorsteen in de voor - oorlogse woning sluit weer aan op het fraaie stucplafond, dit is niet te wijzigen maar een bepalend geheel.
Ook de schouw die we leveren is op maat geleverd maar voldoet aan de traditionele verhouding van opbouw.
We passen de open haard of inbouwhaard hier op aan.

AMBIANCE werkt uitsluitend met zeer ervaren haardenbouwers met ervaring in de monumentale woningen.
Respect voor de bestaande elementen, goed overleg met de opdrachtgever en kwaliteit leveren dat voldoet aan de eisen, er mooi uitziet en veilig is.
Voor ons is niets standaard en proberen we te voldoen aan de wensen van de klant, hierdoor hebben we een zeer groot klantenbestand opgebouwd met tevreden klanten, ons streven.

Onze haardenbouwers zijn vakmensen die vanuit de bouw ook in staat zijn goed tegelwerk, stucwerk en metselwerk uit te voeren.
Technische aansluitingen met elektra en gas zijn toevertrouwd aan deze vakmensen, ze denken mee om een optimaal eindresultaat te realiseren.

Daarnaast zijn de haardenbouwers bekend met de antieke schouwen die regelmatig samen met AMBIANCE opgebouwd worden, zo ontstaan er geen misverstanden en kunnen we zelfs het marmer aanpassen op locatie indien nodig.

In samenwerking met de haardenbouwers hebben we in het verleden vooraanstaande monumentale haarden gerealiseerd, van Gotische schouwen, Zaanse smuigers in marmer tot de Art Deco haarden in Rijksmonumenten.
Ieder project is uniek.